Zöldségek fadobozokban

Fenntarthatóság - Dussmann Food Services

Jövőképünk és küldetésünk

Az Ön étkeztető partnereként és nemzetközi vállalatként úgy gondoljuk, hogy különös felelősséggel tartozunk embertársainkért és a természeti környezetért. Ezért elköteleztük magunkat, hogy kivesszük a részünket az éghajlat védelméből, miközben partnereinknek a legjobbat kínáljuk. Az előttünk álló kihívásokra lehetőségként tekintünk, a kreativitás és az innováció forrásaként merítünk belőlük.

Szolgáltatásaink hozzáadott értéke

  • Hatékony hulladékgazdálkodás
  • Kevesebb csomagolóanyag
  • Biotermékek és etikus kereskedelemből származó termékek
  • Helyi ellátási láncok, egyszerűsített logisztika

Fenntarthatóság a Dussmanntól

Az élhető klíma és a helyi ételek élvezetének fenntartása vezérel minket mindenben, amit teszünk. Nemzetközi vállalatként és az Ön étkeztető partnereként úgy gondoljuk, hogy különös felelősséggel tartozunk embertársaink és a természet iránt. Ezen túlmenően lehetőségként tekintünk az előttünk álló kihívásokra, és a kreativitás és az innováció forrásaként merítünk belőlük. Amikor jövőbeli üzleti terveinket megfogalmazzuk, a fenntarthatóság témakörét az étkeztetés alapvető normájaként határozzuk meg. Ezzel kapcsolatos jövőképünk minden eleme olyan cselekvési területeken alapul, amelyek segítenek a megfelelő célok kitűzésében. Ezeknek a területeknek a fejlesztése érdekében felmérést végeztünk az alkalmazottak, a külső partnerek és az étkeztetők körében, emellett figyelembe vettük a változó általános társadalmi elvárásokat, trendeket.

Túltöltött szemetes 30%-os jelöléssel

HULLADÉKCSÖKKENTÉSHulladékkezelés

A raktártól a gyártásig és azon túl is, hogy mi marad az emberek tányérján, a teljes folyamat során azonosítjuk az elkerülhető élelmiszer-hulladékot, és ezt az információt felhasználjuk arra, hogy cselekvési tervet és ajánlásokat dolgozzunk ki kifejezetten az Ön számára. Ez csökkenti a hulladék mennyiségét, de mindenekelőtt csökkenti az ehhez kapcsolódó költségeket is.

Intézkedéseink áttekintése:

  • Az újrahasznosítható szemeteszsákok kizárólagos használata
  • Újrafelhasználható csomagolás az egyszer használatos csomagolás helyett

Étkeztetés a Dussmanntól: helyi és szezonális

Hisszük, hogy csak a legjobb alapanyagok kerülhetnek az Ön tányérjára, ezért rendkívül szigorúak vagyunk, amikor az ételeink minőségéről van szó. Ételeink elkészítéséhez csak jódozott sót és kizárólag repce- vagy olívaolajat használunk, cukrot pedig a lehető legkisebb mennyiségben alkalmazunk.

Arra is ügyelünk, hogy minden ételünkben magas legyen a tápanyagtartalom. Ez rengeteg vitamint, ásványi anyagot és fehérjét jelent, alacsony zsírtartalommal.

Bio, helyi és szezonális – a megfelelő kombináció az Ön étlapjához

Egyes vállalatoknál már most is biotermékek széles választékát kínáljuk biotanúsítvánnyal, így egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a biogazdálkodások támogatására. Ez nemcsak kevésbé terheli a természetet, mint a hagyományos gazdálkodás, de nagymértékben hozzájárul a környezet védelméhez.

A felhasznált biotermékek ennek megfelelően jelennek meg az ökológiai minősítéssel rendelkező vállalatok étlapján.

A lehetséges biotermékeink áttekintése:

  • Elsősorban helyben beszerzett gyümölcsök, zöldségek, tejtermékek, húsok és felvágottak
  • Hetente kettőnél több laktató és zöldséges köret, amelyek lehetőleg biominőségűek
  • Elsősorban etikus kereskedelemből származó kávé, tea, csokoládétermékek
HACCP-ellenőrzés a konyhavezetővel és az ellenőrrel

MINŐSÉG ÉS HIGIÉNIA – BIZONYÍTÉKA HACCP-koncepció

Az élelmiszer-biztonság területén a saját HACCP koncepciónk szerint dolgozunk. Ez a hatékony ellenőrzési rendszer a teljes ételkészítési folyamat során a lehető legnagyobb mértékben garantálja az élelmiszer-biztonságot és a higiéniát. Ehhez teljes körű dokumentációra és független élelmiszer-biztonsági intézetek által végzett rendszeres HACCP auditokra van szükség.

Kapcsolatfelvétel közvetlenül az Ön közelében

Használja a helykeresési funkciót, hogy megtalálja a megfelelő kapcsolattartási pontot az Ön közelében, és kapcsolatba léphessen a megfelelő fióktelepünkkel – e-mailben, telefonon vagy egyszerűen a kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül.

Dussmann Food Services

Sokkal több, mint fenntarthatóság

A Dussmann sokoldalú és fenntartható szolgáltatásokat nyújt az étkezési szolgáltatási szektorban.  Az intézmények széles skáláját látjuk el ‒ a kávézóktól a teljes körű étkeztetésig, a bölcsődéktől a kórházakig. Szolgáltatásainkat ügyfeleinkkel együtt alakítjuk személyre szabott megoldásokká.