Fenntarthatóság - Dussmann Food Services
Jövőképünk és küldetésünk
Az Ön étkeztető partnereként és nemzetközi vállalatként úgy gondoljuk, hogy különös felelősséggel tartozunk embertársainkért és a természeti környezetért. Ezért elköteleztük magunkat, hogy kivesszük a részünket az éghajlat védelméből, miközben partnereinknek a legjobbat kínáljuk. Az előttünk álló kihívásokra lehetőségként tekintünk, a kreativitás és az innováció forrásaként merítünk belőlük.
Szolgáltatásaink hozzáadott értéke
- Hatékony hulladékgazdálkodás
- Kevesebb csomagolóanyag
- Biotermékek és etikus kereskedelemből származó termékek
- Helyi ellátási láncok, egyszerűsített logisztika
Fenntarthatóság a Dussmanntól
Az élhető klíma és a helyi ételek élvezetének fenntartása vezérel minket mindenben, amit teszünk. Nemzetközi vállalatként és az Ön étkeztető partnereként úgy gondoljuk, hogy különös felelősséggel tartozunk embertársaink és a természet iránt. Ezen túlmenően lehetőségként tekintünk az előttünk álló kihívásokra, és a kreativitás és az innováció forrásaként merítünk belőlük. Amikor jövőbeli üzleti terveinket megfogalmazzuk, a fenntarthatóság témakörét az étkeztetés alapvető normájaként határozzuk meg. Ezzel kapcsolatos jövőképünk minden eleme olyan cselekvési területeken alapul, amelyek segítenek a megfelelő célok kitűzésében. Ezeknek a területeknek a fejlesztése érdekében felmérést végeztünk az alkalmazottak, a külső partnerek és az étkeztetők körében, emellett figyelembe vettük a változó általános társadalmi elvárásokat, trendeket.
HULLADÉKCSÖKKENTÉSHulladékkezelés
A raktártól a gyártásig és azon túl is, hogy mi marad az emberek tányérján, a teljes folyamat során azonosítjuk az elkerülhető élelmiszer-hulladékot, és ezt az információt felhasználjuk arra, hogy cselekvési tervet és ajánlásokat dolgozzunk ki kifejezetten az Ön számára. Ez csökkenti a hulladék mennyiségét, de mindenekelőtt csökkenti az ehhez kapcsolódó költségeket is.
Intézkedéseink áttekintése:
- Az újrahasznosítható szemeteszsákok kizárólagos használata
- Újrafelhasználható csomagolás az egyszer használatos csomagolás helyett
Étkeztetés a Dussmanntól: helyi és szezonális
Hisszük, hogy csak a legjobb alapanyagok kerülhetnek az Ön tányérjára, ezért rendkívül szigorúak vagyunk, amikor az ételeink minőségéről van szó. Ételeink elkészítéséhez csak jódozott sót és kizárólag repce- vagy olívaolajat használunk, cukrot pedig a lehető legkisebb mennyiségben alkalmazunk.
Arra is ügyelünk, hogy minden ételünkben magas legyen a tápanyagtartalom. Ez rengeteg vitamint, ásványi anyagot és fehérjét jelent, alacsony zsírtartalommal.
Bio, helyi és szezonális – a megfelelő kombináció az Ön étlapjához
Egyes vállalatoknál már most is biotermékek széles választékát kínáljuk biotanúsítvánnyal, így egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a biogazdálkodások támogatására. Ez nemcsak kevésbé terheli a természetet, mint a hagyományos gazdálkodás, de nagymértékben hozzájárul a környezet védelméhez.
A felhasznált biotermékek ennek megfelelően jelennek meg az ökológiai minősítéssel rendelkező vállalatok étlapján.
A lehetséges biotermékeink áttekintése:
- Elsősorban helyben beszerzett gyümölcsök, zöldségek, tejtermékek, húsok és felvágottak
- Hetente kettőnél több laktató és zöldséges köret, amelyek lehetőleg biominőségűek
- Elsősorban etikus kereskedelemből származó kávé, tea, csokoládétermékek
MINŐSÉG ÉS HIGIÉNIA – BIZONYÍTÉKA HACCP-koncepció
Az élelmiszer-biztonság területén a saját HACCP koncepciónk szerint dolgozunk. Ez a hatékony ellenőrzési rendszer a teljes ételkészítési folyamat során a lehető legnagyobb mértékben garantálja az élelmiszer-biztonságot és a higiéniát. Ehhez teljes körű dokumentációra és független élelmiszer-biztonsági intézetek által végzett rendszeres HACCP auditokra van szükség.
Kapcsolatfelvétel közvetlenül az Ön közelében
Használja a helykeresési funkciót, hogy megtalálja a megfelelő kapcsolattartási pontot az Ön közelében, és kapcsolatba léphessen a megfelelő fióktelepünkkel – e-mailben, telefonon vagy egyszerűen a kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül.
Dussmann Food Services
Sokkal több, mint fenntarthatóság
A Dussmann sokoldalú és fenntartható szolgáltatásokat nyújt az étkezési szolgáltatási szektorban. Az intézmények széles skáláját látjuk el ‒ a kávézóktól a teljes körű étkeztetésig, a bölcsődéktől a kórházakig. Szolgáltatásainkat ügyfeleinkkel együtt alakítjuk személyre szabott megoldásokká.